Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Informatikai cégek - külföldi képes leírás - Informatika.tlap.hu
részletek »

Informatikai cégek - külföldi - Informatika.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: informatika.tlap.hu » Informatikai cégek - külföldi
Keresés
Találatok száma - 10 db
Weblap.ro

Weblap.ro

A weblap.ro immár 5 éve foglalkozik weblapkészítéssel. Az általunk készített weblapok legfőbb jellemzői: értékes, keresőbarát tartalom, átlátható struktúra, egyszerűen elegáns, egyedi design és tökéletes, tiszta forráskód. A weblap.ro a minőség garanciájaként kizárólag elégedett klienseitől fogad el munkadíjat! Nálunk a weblapkészítés ingyenes konzultációval kezdődik, amelyen elmondhatod, hogy pontosan mit is szeretnél. Mi elmondjuk, hogy mit lehet és azt is, hogy mit érdemes. Segítünk a domain név és a tárhely kiválasztásában is, és rendezzük az adminisztrációs teendőket.

Novell

Novell

A Novell, Inc. (Nasdaq: NOVL) a vállalati szoftvermegoldások egyik vezető szállítója. A Novell világszerte vezető szerepet tölt be a nyílt forráskódú vállalati operációs rendszerek, valamint a heterogén informatikai környezetek működtetéséhez és integrálásához szükséges biztonsági és rendszerfelügyeleti szolgáltatások területén. Az új Novell kiemelt területein - Linux, Biztonság, Rendszerfelügyelet - megbízható vállalati megoldásokat szállít a munkaállomásoktól az adatközpontokig. A Novell vállalati megoldásai és széles körű partnerkapcsolatai révén olyan termékportfólióval rendelkezik, amelynek segítségével az ügyfelek csökkenthetik a költségeket, a biztonsági kockázatokat, és az egyre összetettebb informatikai rendszerek bonyolultságát.

Compaq

Compaq

A Compaq egy számítógép gyártó vállalat volt. 1982-ben alapította Rod Canion, Jim Harris és Bill Murto. Az 1980-as években a Compaq jelent meg először az olcsó, elérhető árú IBM-kompatibilis személyi számítógépekkel. Maga a Compaq elnevezés az angol Compatibility (kompatibilitás) és Quality (minőség) szavak összevonásából keletkezett. 2002-ig megőrizte függetlenségét, amikor összeolvadt a Hewlett-Packard-dal.

Dell

Dell

A Dell Incorporated (Dell Részvénytársaság) egy, az USA Texas államában, Round Rock városában lévő székhelyű számítógépes hardver tervező, és gyártó vállalat.

HP

HP

A HP globális technológiai megoldásokat nyújt az otthoni felhasználóknak, a vállalkozásoknak és a különböző iparágaknak. A vállalat kínálatába tartozik az IT infrastruktúra, a személyi számítógépek és tartozékaik, a globális szolgáltatások, valamint a képalkotás és a nyomtatás eszközei mind otthoni felhasználók, kis és közepes méretű vállalkozások valamint nagyvállalatok számára. A Hewlett-Packard Company, röviden HP, jelenleg a világ legnagyobb IT vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altoban van, de világszerte képviseli magát a számítógépes, nyomtatási, fényképészeti termékeivel, valamint a kapcsolódó szoftverekkel és szolgáltatásokkal. Az a cég, amely hajdanában a nagyvállalatok, gyárak és az egészségügy piacai számára termelt, ma főleg háztartási elektronikai eszközöket forgalmaz, mint a fényképezőgépek és a nyomtatókazetták, amelyek bármely bevásárlóközpontban kaphatóak.

Intel

Intel

Az Intel egy eredetileg amerikai vállalat, mely mára nemzetközivé nőtte ki magát. Elsősorban mikroprocesszorairól ismert, de ezenkívül gyárt még hálózati kártyákat, alaplapi chipkészleteket, videókártyákat és egyéb számítógépes eszközöket.

AMD

AMD

Az Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) egy félvezetőgyártó vállalat, központja a kaliforniai Sunnyvale-ben található. A név magyarul nagyjából annyit jelent, Továbbfejlesztett Finommechanikai Eszközök. Az AMD elsősorban a PC-kompatibilis Athlon, Duron, Opteron, Turion és Sempron processzorairól ismert, de a vállalat által kifejlesztett chipek és technológiák megtalálhatók számos más elektronikai készülékben is. AMD (NYSE: AMD) is the customer-centric innovation company, a processing powerhouse that offers smarter choices for its customers and makes technology more accessible to the world. AMD is focused on best meeting the needs of leading computing, wireless and consumer electronics companies to help them deliver high-performance, energy-efficient and visually realistic solutions.

Apple Inc.

Apple Inc.

Magyarországon napjainkban kezd egyre nagyobb teret hódítani, ami elsősorban a Mac OS X operációs rendszer népszerűségének, illetve fejlettségének, másodsorban pedig a korábbinál kedvezőbb áraknak köszönhető. A cégtől nem áll távol a UNIX filozófia sem, sőt a szabad forrással is megpróbálkoztak. Első UNIX rendszerük az A/UX az 1990-es évek elején jelent meg, majd az ezredforduló környékén a Mac OS X avagy Darwin.

Nokia Magyarország

Nokia Magyarország

A Nokia Corporation (Nokia Részvénytársaság) a világ egyik legnagyobbb telekommunikációs vállalata. A Nokiát 1865-ben alapította Fredrik Idestam, cellulóz-feldolgozó üzemként. A Finnish Rubber Works (magyarul: 'Finn Kaucsuk Művek') a cég egyik leányvállalataként jött létre a 20. században, és ez az alvállalat kezdte használni a Nokia nevet márkanévként. Röviddel az I. világháború után, a Finnish Cable Works megszerezte a Nokia fa-fűrész malmait, és elnevezte Finnish Cable Works-nek (magyarul: 'Finn Kábel Művek'). Ez a cég már a telefon és távíró kábelek gyártásával foglalkozott. 1967-ben mindhárom cég egyesült a Nokia Corporation név alatt. A Nokia név a városon átfolyó azonos nevű folyótól ered. A város és a folyó eredetileg egy kis fekete erszényes állatról kapta a nevét, mely a környéken élt.

Hirdetés
IBM

IBM

Az IBM, vagyis International Business Machines egy egyesült államokbeli székhelyű, multinacionális informatikai cég. A legnagyobb és talán legismertebb informatikai cég. Az IBM Personal Computer (PC) megalkotója, rendkívül sok szabadalom tulajdonosa, a Linux egyik legelső nagy támogatója. A cég többek között a szervereiről, a processzorairól, merevlemezeiről és a PC-kről ismert. A nevéhez fűződik a Power és a PowerPC architektúra. A céget szokták "Kék Óriás" (Big Blue) néven is emlegetni (kék színű logója alapján).

Tuti menü